У Харкові відзначили День Соборності України акцією «Ланцюг Єднання»

22 січня в Харкові біля пам’ятника Т.Г. Шевченку патріотична громадськість міста провела акцію «Ланцюг Єднання» і відзначила День Соборності України. Захід відбувся за ініціативи територіальної організації партії «Європейська Солідарність». Про це повідомила пресслужба Харківської ТОП.

«Шановні друзі, ми вже всі одне одного знаємо. Ми вже тут зустрічаємося з часів Майдану на всіх величних для України подіях. Тут і проукраїнські партії, тут і рідна мені «Просвіта», тут  і люди, які фактично роблять Харків українським, відновлюють його українськість», – зауважила чинний депутат Харківської обласної ради Галина Куц.

«Мені дуже приємно, що в нашому Харкові така кількість людей, яка з великою любов’ю бере у свої руки рушник український – наш національний символ, для того, щоб відсвяткувати цю надзвичайну подію в історії України», – звернувся у своєму виступі до присутніх лідер фракції ЄС у Харківській обласній раді Олександр Скорик.

«Хочу подякувати, низько вклонитися нашим військовим, які сьогодні захищають мир у нашій Україні, мир у наших родинах та місті, дякуючи якому ми зараз можемо стати і показати, що ми є справжніми українцями, що ми є носіями української мови, що ми є носіями української ідентифікації, що ми є люди з генами вільних козаків. Слава Україні соборній і незалежній», – додав він.

Ігор Ісаєнко, депутат Харківської міської ради від ЄС, окреслив одне з важливих завдань депутатського корпусу – збереження українського простору в Харкові, згадавши при цьому визначних харків’ян, яких більше немає поряд і які доклали велику кількість зусиль в цьому напрямку.

«Завдання надпотужне, так, воно політичне. Так, в міській раді нам завжди кажуть – не піднімайте питання політики. А це не політика, це наша історія, і наше завдання це зберегти», – зазначив він.

Під час акції присутні вшанували пам’ять тих, хто боровся за незалежність та соборність України. Урочистості завершилися спільним виконанням маршу українських націоналістів.

Захід відбувся з дотриманням усіх необхідних протиепідемічних заходів безпеки.