В Запорізькій області влада має намір «дерибанити» ковідний фонд – Ірина Славова

Депутати від влади та інших політсил мають за мету витрачати ковідний фонд Запорізької області не за призначенням. Про це заявила депутатка Запорізької обласної ради фракції «Європейська Солідарність» Ірина Славова. Такі пропозиції виносились на засіданні постійної комісії з питань бюджету, яке відбулось 21 січня. Найбільш активними в не цільовому витрачанні ковідного бюджету були депутати від «Слуги Народу».

«Обурило рішення почати «дерибанити» Ковідний фонд, на який було виділено 69 млн в бюджеті. Через місяць 30 млн з нього розподілили на проектно-кошторисну документацію, капітальні ремонти, закупівлі, обстежене та іншим по питанням охорони здоров’я.

Безумовно, це все дуже необхідно, але де були раніш ці запити? Невже при формуванні бюджету 2021 «більшість» не знала про ці запити, які вважаються терміновими? Невже потрібно було в бюджет закласти, тобто збрехати, що в області є кошти на ковідний фонд і через місяць половину з нього перерозподілити на інші потреби? Моя позиція, як члена бюджетної комісії, була знайти кошти з оптимізації КП, та виділити їх на ці потреби, не чипати Ковідний фонд», – пише депутатка на своїй сторінці у Facebook.

Ірина Славова зазначає, що в Запорізькій області щороку виділяють кошти на безперспективні підприємства.

«Фінплани комунальних підприємств, з яких майже всі не мають перспективного плану розвитку, цікавих підходів та пропозицій, ніякого менеджменту і повна совдепія….

Кошти виділяють з року в рік з обласного бюджету на заробітну плату та на утримання підприємств, з яких вже є з заборгованостями і є з дуже великими! Що з ними робити? Потрібно ретельно переглядати, оптимізувати і можливо деякі закривати. Інакше, знов всі податки виборців будуть йти на цей нескінченний хаос», – наголошує депутатка «Європейської Солідарності».

«Кожного разу на мої зауваження, «більшість» намагалась нагадати, що фракція «Європейська Солідарність» не голосувала за бюджет 2021. Так, за цей ганебний бюджет, який формувався на швидку руку ми не голосували! І Слава Богу. Мені так спокійніше дивитися виборцям в очі», – підсумувала Ірина Славова.