Порошенко на лінії фронту: тут, на «передку» – найкращі люди

П’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко під час поїздки на Донбас побував на передовій і поспілкувався із українськими воїнами.

На «нулі» Порошенко підійшов до вишні, відео з якою після обстрілів російсько-терористичних військ на початку травня стало вірусним в інтернеті.  

«Я не впевнений, що ви впізнаєте це дерево. Але я дуже сподіваюся, що ви впізнаєте цих хлопців. Це відео стало вірусним. Це була вишня у цвіту. І ми зараз ведемо репортаж, а вишні збережені. Квітів вже немає, але є майбутні вишні», – говорить Петро Порошенко.

Військові розповіли, що ворог здійснює вогонь зі снайперської зброї, а також проводить дистанційне мінування території – це стосується району Шумів, позиції, які розташовані в районі Промзони, шахти імені Гагаріна. Звідти здійснюється вогонь з великокаліберних кулеметів, танкових гранатометів та протитанкових ракетних комплексів. Противник також завдає вогневі ураження з артилерійських систем.

 Петро Порошенко, який привіз для 108-го батальйону 10-ї ОГШБ комплект відеоспостереження, наголосив, що сучасні технології рятують життя наших військовослужбовців.

«Тут, на «передку» – найкращі люди. Справжні воїни, справжні герої. Ми сюди приїхали для того, щоб їм подякувати за ту величезну роботу, яку вони роблять», – наголосив п’ятий Президент.

«Я хочу сказати про ту величезну відстань, яку Україна, українська армія і українські воїни пройшли з 2014 року. Це часи, коли кожен українець пишався своєю армією, кожен українець пишався своєю державою. Часи, коли українські воїни зупинили агресора і врятували Україну», – говорить лідер «Європейської Солідарності».

«На сьогоднішній день це вже інша армія, інша держава, і ми точно не дамо зруйнувати всі ці здобутки, які були потом, кров’ю, неймовірними зусиллями побудовані», – наголосив Петро Порошенко.