Фракції демократичної опозиції вимагають від Стефанчука негайно скликати Верховну Раду з питань оборони держави – Порошенко

«Європейська Солідарність» та «Голос» вимагають від Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука негайно скликати позачергове засідання парламенту через загрозу широкомасштабного російського вторгнення. 

Про це журналістам повідомив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко біля Верховної Ради. Разом з лідеркою партії «Голос» Кірою Рудик та співголовою фракції «ЄС» Артуром Герасимовим він прийшов на невідкладну зустріч з Головою ВР. Порошенко закликав українців зберігати спокій, а владу – демонструвати адекватні дії та інформувати про них суспільство. 

«Ми вимагаємо зараз рішучих дій влади. Реакції влади на ту тривожну інформацію, яка протягом учорашньої доби надходила з усіх столиць світу», – говорить Порошенко. П’ятий Президент зазначив, що вчора була скликана телефонна нарада, в якій взяли участь лідери країн-союзників України, зокрема президент США Байден, прем’єр-міністр Великої Британії Джонсон, президент Польщі Дуда, лідери інших європейських держав.  

«Мене дивує, чому в цій нараді не взяв участь Зеленський. Напевно, був дуже зайнятий розборками з опозицією», – зауважив Петро Порошенко. 

«Ми сьогодні не маємо права дозволити владі зайняти позицію страуса, сховати голову в пісок, не помічати ті ризики і загрози, які є», – наголошує Порошенко. 

«Разом з тим я б дуже просив українців зберігати спокій. Ми будемо вимагати від влади ефективних і адекватних дій. Реакції та інформування суспільства про те, яким чином ми будемо берегти і захищати українських громадян, українську землю, українську державу», – зазначає Порошенко. 

«Саме з цією метою ми сьогодні йдемо до Голови Верховної Ради з вимогою негайного скликання засідання ВР зараз, в суботу, запрошення президента, керівників оборонного блоку. Для того щоб в закритому режимі скоординувати дії. Для того, щоб або зупинити політико-дипломатичним шляхом Путіна і можливе продовження агресії, або сконцентрувати зусилля доя захисту держави», – резюмує Петро Порошенко.

Петро Порошенко також вимагає від Володимира Зеленського негайно скликати РНБО за участі лідерів парламентських фракцій. П’ятий Президент готовий надати план щодо захисту України.

«Ми вимагаємо від Володимира Зеленського вже в суботу зранку скликати засідання РНБО за участі лідерів всіх парламентських фракцій для обговорення пропозицій і розробки єдиного і спільного плану дій із захисту країни. У нас такий план є і ми готові його представити РНБО», – написав Порошенко у суботу вранці у Facebook